Programma 2022

Dit was de programmering van 2022

Teater Asterions Hus met Romeo en Julie

Asterions Hus neemt het op tegen Shakespeare en vertelt het grootste liefdesverhaal ooit. Ze creëeren een ontroerende, snelle en humoristische voorstelling. 24 scenes, 24 omwegen en 24 vieringen van de liefde. Met spetterende dans en rauwe energie ontvouwt het verhaal zich. Van een koor van tuiniers, tot verliefde sumoworstelaars en een teder ballet in kruiwagens.

Rang Pang Circus met MIKMAK

Rein de Kok liet zich voor MIKMAK inspreken door een traditionele clownsact. Hoedenmanipulatie, jongleren en balanceren kan Rein wel. Maar hij wil het allemaal zelf en tegelijk doen. Dat leidt tot hilarische situaties, want wat gebeurt er als je niet overal ‘ja’ op kan zeggen? Rein is een optimist die risico’s niet schuwt, maar is hij in staat één taak volledig uit te voeren? MIKMAK is de ideale combinatie van meerdere kunstvormen. 

Waar?

 

De centrale locatie is Het Koelhuis,
Coenensparkstraat 1, Zutphen.

Compagnie One Shot

Twee vrienden, twee broers… elk op zoek naar hun eigen plek. Dat resulteert in plezier elkaar uit te dagen. Hun enthousiasme en creativiteit zorgt ervoor dat de uitdaging net iets uitdagender wordt. The bijl draait rond en balanceert op het tempo van beat box en mondharmonica muziek. De kwajongens worden stouter. Dit spektakel brengt je terug naar de basis van het circus. Het glijdt, test de balans, hakt en valt. Doorspekt met live muziek, dans en acrobatiek.

Voodoo Patrol Club

Op Festival Oeverloos kan deze nachtclub niet ontbreken. Een exclusieve plek voor artiesten, het is de backstage en daar wil je bij zijn! Het wordt de perfecte “from schemering to dawn” rock & roll nachtclub! Een dj-booth met schedel en vinyl. Exotische, wilde, garage, taboe, rock & roll en ska muziek. Alles is mogelijk in deze nachtclub. Kom je ook? Laat je dan lekker gaan op het ritme van The Voodoo Patrol Club met DJ Swoolish.

Directie & Co | Life is short. Buy that dress.

Heb jij ook wel eens zo’n moment van mijn-klerenkast-is-overvol maar-ik-heb-NIKS-om-aan-te-trekken?
Deze kleurrijke danstheatervoorstelling zet je aan om na te denken over de door de modeindustrie aangewakkerde koopgekte van goedkope kleding. De voorstelling gaat over wegwerpkleding, over ikikik! en overconsumptie. Een verhaal over de hang naar schoonheid, gezien en verteld door de kleren van deze wereld.

 

Compagnie Mobil met B.V. Natuur

Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in het brand, het zeewater stijgt. Maakt u zich geen zorgen, want Aat en Karel bouwen met hun koddige kraanwagen een boom versie 2.0. Het is een pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking met een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven. Rode Rinus, de Volkswagen, loopt op gebruikte vetten en is CO2 neutraal.