Programma 2023

De festivalroute voert je door de Noorderhaven en het prachtige gebied rond de IJssel in Zutphen. Tijdens een wandeling wordt je verrast door mooi theater, circus, muziek en dans. Centrale locatie tijdens het Festival is Het Koelhuis, pal achter station Zutphen en aan de IJssel.

Binnenkort meer informatie!

Waar?

 

De centrale locatie is Het Koelhuis,
Coenensparkstraat 1, Zutphen.

Kom na de voorstellingen voor een hapje of drankje bij de centrale locatie: Het Koelhuis.

DON GNU – Two men & a plank

Rauwe fysieke stunts van twee innemende losers. Deense slapstick van hoog niveau! Met een twinkeling in de ogen brengen we een ode aan mannen die sandalen dragen en daar trots op zijn.
Geraffineerd gedoe rond een houten plank waarin deze mannen bewijzen dat ze fysiek veel in hun mars hebben en weten wat een plank kan verdragen.…

Fiammiferi – Les Six Faux Nez

Hoe overleven in een wereld als je niet eens een lucifer kunt verkopen? Je beleeft opnieuw het sprookje van het meisje met de zwavelstokjes, Dankzij drie vrolijke muzikanten, met marionetten, ingenieuze verbeeldingen en muziek. Vanuit een caravan met allerlei verrassingen hoor je een verhaal dat na afloop nog lang nadreunt

Pieter Post – Mr. Jones and Fred the amazing stunt pig

Mr Jones heeft besloten een droom te vervullen en begint zijn eigen circus met zijn partner: varken Fred. In deze straatshow vol circus en magie loopt alles uit de hand en wordt het publiek niet gespaard. Gelukkig komt iedereen uiteindelijk goed weg. Zodat mr Jones er ergens anders weer een nieuwe puinhoop van kan maken.

Maleta Company – Tunnel

Tunnel gaat over dromen en ambities. Twee vrienden vertellen jonglerend een verhaal met bankjes en ballen en onmogelijke spelletjes die ze op elkaar uitproberen. Tunnel gaat over het verlangen uit de tunnel op te stijgen. Beurtelings zitten de vrienden elkaar dwars en vinden ze nieuwe wegen om samen te werken. De voorstelling neemt je mee in hun wereld.

Iwan Dam – Burning Raspberries

Straattheater waarin potten, pannen, vuur en voedsel maar ook zomaar voor het koken een strijkbout of tennisracket tevoorschijn komen. Zang, eten en heerlijke geuren nemen je mee in een verhaal over strijd, verlies en liefde. Met afsluitend het resultaat na de voorstelling: er is echt een gerecht dus genoeg te proeven!

Electric Circus – Headspace

Voor 2 minuten een ander hoofd met een andere gedachte… Dat overkomt je met Headspace. Een installatie die bestaat uit miniatuur voorstellingen, uitgevoerd door gerobotiseerde poppen en geprogrammeerde machientjes. Toeschouwers nemen één voor één plaats in een groot hoofd. Er zijn geen schermen of projectie. Alle geluiden worden ter plekke gemaakt. Onderga een levende cartoon!

Panama Pictures – Weight of water

De wereld wankelt. We balanceren op de drempel van de toekomst. Panama Pictures verbeeldt dat in een adembenemende en acrobatische dansvoorstelling, Zes dansers en een varende trap zetten veel op het spel: ze moeten onmiddellijk reageren op de beweging van elkaar en van de trap. Macht en afhankelijkheid wisselen elkaar af. Een spectaculaire voorstelling midden op het water de jachthaven Noorderhaven.

Zwermers – Pan Catwalk

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Twee performers en een violist brengen een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Je wordt ondergedompeld in een onophoudelijke stroom van kledingwissels waardoor het lijkt of je heel veel verschillende mensen voorbij ziet komen.