Veelgestelde vragen over Festival Oeverloos

Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Waarom werkt Festival Oeverloos met Testen voor Toegang?

Omdat het de mogelijkheid geeft om meer gasten te laten genieten van de voorstellingen. Ook maakt het de kleinschalige voorstellingen intiemer.

Hoe werkt een passe-partout?

Je ruilt je uitgeprinte ticket bij Het Koelhuis om voor een polsbandje. In verband met Testen voor Toegang meld je je als bezoeker persoonlijk. Je neemt naast je uitgeprinte ticket, je coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee. We checken je QR-code via de CoronaCheck-app en jouw ID-bewijs. Als de check in orde is, ontvang je in ruil voor je passe-partout een polsbandje.

Ga je op zaterdag de voorstellingen bezoeken? Dan kun je zaterdag vanaf 10 uur je passe-partout inruilen voor een polsbandje. Ga je op zondag de voorstellingen bezoeken? Dan kun je zondag vanaf 10 uur je passe-partout inruilen voor een polsbandje. Mocht je op twee of drie dagen het festival bezoeken, dan ruil je bij de ticketverkoop je polsbandje van de vorige dag in voor een nieuw geldig polsbandje na de CoronaCheck.

Hoe werkt het als ik meerdere dagen ga met een passe-partout?

Mocht je op twee of drie dagen het festival bezoeken, dan ruil je bij de ticketverkoop je polsbandje van de vorige dag in voor een nieuw geldig polsbandje na de CoronaCheck.

Dus elke dag haal je bij de ticketverkoop een nieuw polsbandje die je na de CoronaCheck ontvangt.

Hoe werkt het kopen van een los ticket?

Je wilt de voorstelling op dezelfde dag bezoeken

In verband met Testen voor Toegang meld je je als bezoeker persoonlijk. Je neemt je coronatoegangsbewijs mee met een geldig legitimatiebewijs. We checken je QR-code via de CoronaCheck-app en jouw ID-bewijs. Als de check in orde is, ontvang je een polsbandje. Met dit polsbandje kun je een ticket aanschaffen. Houd zowel je polsbandje als losse ticket(s) bij je. Je hebt ze beiden nodig als toegangsbewijs voor de voorstelling.

Je wilt de voorstelling op een andere dag bezoeken

Het is mogelijk om – bijvoorbeeld – op vrijdag al tickets aan te schaffen voor het hele weekend (let op! je hebt dan ook een coronatoegangsbewijs nodig om bij Het Koelhuis naar binnen te gaan). Je hebt wel de verplichting om elke dag persoonlijk naar de ticketverkoop te gaan voor de CoronaCheck. Als de check in orde is, ontvang je een polsbandje. Houd zowel je polsbandje als losse ticket(s) bij je. Je hebt ze beiden nodig als toegangsbewijs voor de voorstelling.

Kan ik een ticket voor iemand anders kopen?

Dat kan helaas niet, omdat je je persoonlijk aanmeldt en we jouw eigen CoronaCheck-app en ID-bewijs controleren.

Krijg ik het geld van mijn passe-partout terug als de CoronaCheck niet goed is?

Nee, het is belangrijk dat je zelf vooraf zorgt dat je een werkende QR code hebt.

Hoe werkt toegang tot de voorstellingen?

Passe-partout

Bij Het Koelhuis controleren we je coronatoegangsbewijs via je ID en de QR code in de CoronaCheck-app. Als deze in orde zijn, kun je je passe-partout inruilen voor een polsbandje. Daarmee heb je toegang tot de voorstellingen. Wil je op meer dagen gaan? Dan ruil je je polsbandje elke dag om bij de CoronaCheck.

Losse tickets

Als je losse tickets wilt, krijg je na de CoronaCheck een polsbandje waarmee je losse tickets kan kopen voor voorstelling(en). Neem dan ticket én polsbandje mee naar de voorstelling. Ze vormen samen je toegangsbewijs. Je kunt tickets op een andere dag kopen dan waarop je de voorstelling gaat bezoeken. Let wel op dat je op de dag van de voorstelling de CoronaCheck doet. Als de check in orde is krijg je een polsbandje.

Is het veilig om naar het festival te komen?

Jazeker, want Festival Oeverloos is dit jaar een Testen voor Toegang evenement. Meer informatie vind je hier.

 

Neem als je kunt een eigen kussentje of kleed mee om op te zitten. Ook kan je bij de ticketverkoop een Festival Oeverloos kussentje kopen. 

Wat moet ik meenemen om Festival Oeverloos te kunnen bezoeken?

Je neemt je coronatoegangsbewijs mee en een geldig legitimatiebewijs. Als je een passe-partout hebt gekocht, neem je ook het uitgeprinte ticket mee.

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Er zijn drie coronatoegangsbewijzen die je kunt laten zien via de CoronaCheck-app.

  1. Volledige coronavaccinatie. Een vaccinatie is geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  2. Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  3. Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.

Wat is de CoronaCheck-app?

Met de CoronaCheck-app kun je een QR-code aanmaken op basis van een vaccinatie, negatieve test of doorgemaakte corona-infectie. Voor uitgifte van een polsbandje wordt de app gecheckt. Je kunt de app hier downloaden: www.coronacheck.nl

Wanneer moet je je laten testen?

Als je niet gevaccineerd bent of je volledige vaccinatie is minder dan 14 dagen geleden.

Ik ben (nog) niet of niet volledig gevaccineerd, kan ik dan Festival Oeverloos bezoeken?

Ja, als je een negatieve testuitslag hebt die niet ouder is dan 24 uur of wanneer je een herstelbewijs hebt dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Je kunt beide aantonen in de CoronaCheckApp.

Ik moet mij laten testen, wat kost dit?

De test is gratis.

Waar kan ik mij laten testen?

Via www.testenvoortoegang.nl kun je een testafspraak maken. We adviseren je om alvast een afspraak te plannen. Houd daarbij rekening met dat de testuitslag niet ouder mag zijn dan 24 uur.

Moet mijn kind ook een coronatoegangsbewijs hebben?

Nee, dit geldt niet voor kinderen onder de 13 jaar. Ze hoeven dus ook niet getest te worden. Vanaf 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs kunnen worden getoond.

Heb je nog andere vragen, laat het ons dan weten!