Editie 2020

Dit was de programmering van 2020. Klik op de links hieronder voor een impressie van de voorstellingen.

Stefan Sing en Cristiana Casadio ‘Tangram’

Een spectaculaire combinatie van moderne dans en jongleren. Twee echtelieden verdiepen zich in elkaars passies en dreigen zo langzaam hun private ruimte kwijt te raken. Je vergeet in één klap alle saaie jongleurs die je ooit zag.

Johanneke ter Stege

Met haar talent voor taal, beeld, muziek en voordracht vervolgt Johanneke ter Stege – de ontwapenende singer-songwriter, voormalig Deventer stadsdichter en frontwoman van elektronicaduo NNENN – haar poëtische zoektocht. Je kunt pas duiken als je erop vertrouwt dat je weer boven komt. Johanneke dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes. Gesterkt door betoverende projecties creëert ze een zeldzame intimiteit.

Jaap Slagman ‘Broos’

Jaap had de vorige editie veel succes met ‘Pop Up’. Dit jaar komt hij met zijn nieuwe soloproductie. Een man bezoekt elk jaar het graf van zijn beste vriend en overpeinst het leven dat hij leidt. Elk jaar besluit hij weer zijn leven radicaal om te gooien. Een tragi-komische voorstelling over bravoure en lessen in tevredenheid.

Theater/Dansproject o.l.v. Irene Fas Fita en Jaap Slagman

Rond een grote stalen cirkel die zowel een speeltoestel, een hangplek als een tempel kan zijn komen verschillende kleine groepen bijeen gedurende de dag. Ze willen niets met elkaar te maken hebben maar vormen ongemerkt een hechte gemeenschap en reflecteren op elkaars leven. Dit project wordt gespeeld door Nederlandse theaterstudenten, Duitse jongeren en inwoners van Zutphen en Kalbe an der Milde.

Muziektheater BOT ‘Try-out’

Dit gezelschap heeft internationaal een grote reputatie opgebouwd met theatrale muziekinstallaties. Zelf bedachte instrumenten van grote eenvoud of industriële proporties. Maar daarmee wordt betoverende en soms beklemmende muziek gemaakt. Deze nieuwe voorstelling zou op ‘Oerol’ in première gaan. In Zutphen gaat de groep de nieuwe werkelijkheid te lijf in de oude Reesink hal.

VRRRW Samen, alleen, alleen samen? (ArtEZ)

Een bewegingstheater-voorstelling over drie vrouwen die op dezelfde plek belanden. Wat verbindt hen? Wie zijn zij samen, wie zijn ze alleen?

Theater Nimu ‘Just Married’ (Dans/Mime)

Een pas getrouwd koppel komt hun huwelijksfeest met ons vieren. Ze zijn nog het naïeve dolgelukkige paar dat de wereld gaat verbeteren. Maar degenen onder ons die niet in een levenslange romance geloven krijgen volkomen gelijk. Wel fysiek hoogstaand en uiterst vermakelijk overigens.

Hendrick-Jan de Stuntman en Merel Kamp ‘Springtime’

Een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt.

De clichés stapelen zich op tot een tragikomisch liefdesverhaal. Van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’ Een spectaculaire beeldende voorstelling met meeslepende muziek en zonder tekst. Voor publiek van alle leeftijden van over de hele wereld.

Zangproject o.l.v. Shaya van den Berg

Een koor van gevorderde amateurzangers uit Nederland en Duitsland is een week lang ondergedompeld geweest in de vraag: “kunnen Nederlandse componisten in de schaduw staan van hun beroemde Duitse collega’s?” In deze zoektocht zijn er bekende werken en verrassend onbekende juweeltjes naar boven gekomen. Na deze klassieke strijd hebben de deelnemers besloten samen op te trekken en hun favorieten met het publiek te delen.

Kira & Anders ‘Das phantastische Grammophon’

Een echte Engelse ceremonie waarbij theekopjes, etiquette en het aanleren van nieuwe danspasjes een dagelijkse routine vormen. Maar langzaam stort dit vertrouwde leven in. De grammofoon geeft er de brui aan. Naarstig gaat het danspaar op zoek naar nieuwe muziek en vindt en-passant de meest opwindende dansen uit. Kira & Anders combineert een veelheid aan technieken.

Dirtz Théatre ‘Nonna’s don’t cry’

De emotionele en gevoelige scenes van Dirz Théatre met levensgrote poppen raken je diep. Jolanda Löllman kruipt in de ziel van een vrouw die continu schakelt tussen haar ouderdom en haar jeugd; tussen fantasie en werkelijkheid.

Een poëtisch eerbetoon aan de verschillende fases van het leven. Nonna’s don’t cry doorbreekt de grenzen tussen poppenspel, dans en fysiek theater.

Le hollandais fou (ArtEZ)

“Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan”

Maar op vakantie gaan is één ding want met deze verrückte Holländers wordt het pas echt een feest…

Waar?

 

De centrale locatie is Het Koelhuis,
Coenensparkstraat 1, Zutphen.

Mars Bentum

We zijn met 10 dansers. 3 duetten en een team met urban (hiphop en breakdance), modern en theaterdans.

Inge und Sonja (ArtEZ)

Gewapend met een scala aan schoonmaakartikelen gaan Inge und Sonja als een frisse wervelwind tekeer op het festivalterrein! Althans, dat is de bedoeling…

Van Nergens, Niks en Terug (ArtEZ)

In deze kleine poëtische voorstelling vol humor en voor alle leeftijden komt een buitenstaander bij een wonderlijke groep bewoners terecht met zo hun eigen rituelen. Er klinken flarden van een verleden, maar wat is er achter al die deuren verduisterd? De rat lijkt er meer van te weten. Een bijna taalloze voorstelling vol knarsende ongerijmdheden.

Joris Linssen & Caramba

Caramba staat bekend om de meeslepende verhalen, het virtuoze accordeonspel, de prachtige meerstemmige samenzang en het aanstekelijke enthousiasme. Zien is geloven. Een concert van Caramba is altijd raak!

Tamtam ‘The Tube’

The Tube is letterlijk een kijkbuis: een eenpersoons voorstelling die een echte intense en persoonlijke 1 op 1 theaterervaring biedt in zeer gecondenseerde vorm.

Aan een kant van de buis wordt gespeeld en aan de andere kant wordt de kijker getrakteerd op visuele scènes van 2 minuten met eigen soundtrack en een verrassende wending. Beeldend miniatuurtheater zonder tekst in een unieke theatermachine die de kijker even meeneemt naar een andere wereld.