Zangproject o.l.v. Shaya van den Berg

 

Een koor van gevorderde amateurzangers uit Nederland en Duitsland is een week lang ondergedompeld geweest in de vraag: “kunnen Nederlandse componisten in de schaduw staan van hun beroemde Duitse collega’s?” In deze zoektocht zijn er bekende werken en verrassend onbekende juweeltjes naar boven gekomen. Na deze klassieke strijd hebben de deelnemers besloten samen op te trekken en hun favorieten met het publiek te delen.

‘Oeverloos’ werkt samen met het festival ‘Brucca’ in Duitsland. Duitse en Nederlandse amateurzangers vormen een koor. Shaya van den Berg en twee professionele muzikanten begeleiden dit koor bij het uitvoeren van werken van bijzondere Nederlandse en Duitse componisten. De zangers begeleiden elkaar in hun taal.

Sopraan Shaya van den Berg volgde klassieke zang bij Anna Haenen aan het conservatorium te Enschede. Deze opleiding zette ze bij Frau Prof. N. Enns in Hannover (D) voort. Shaya heeft ruime ervaring opgedaan in het muziektheater zowel in Nederland als in Duitsland. Als gastsoliste was ze te horen in diverse opera-, operette- en musicalgezelschappen. Ze is behalve als zangsoliste ook actief als zangdocente in Münster (D) en in Enschede.