Editie 2019

 

Hieronder een impressie van de voorstellingen van de editie van 2019.

Zirkus Morsa (D/FR)

In de voorstelling La fin demain vertelde Zirkus Morsa het verhaal van twee schipbreukelingen. Zij zijn gestrand op het eiland van hun verbeelding en leren elkaar kennen, elkaar vertrouwen. Ze experimenteren en leren overleven met schijnbaar waardeloze objecten: een houten plank, een kartonnen buis, een touw, wat drijfhout.

Shiva Grings (D/IR)

Shiva Grings is een opkomende straatclown met het talent om wereldwijd door te breken. Met slechts zijn kostuum en een plastic tas vol attributen weet hij elke toeschouwer in het hart te raken. Ook in Zutphen kreeg hij het voor elkaar dat een ieder tot alles bereid is om de droom van deze lieve zwerver uit te laten komen. Een uiterst komisch samenzijn waarbij oprechte liefde overwint en elke kijker uit zijn schulp kroop!

Zangproject o.l.v. Inga Schneider

Inga zingt mee en begeleidt zangers in Capella Amsterdam; een professioneel koor dat in 2016 door de New York Times werd onderscheiden als de beste klassieke kooropname ter wereld. In Zutphen werd in 2019 gewerkt met (gevorderde) amateurzangers die binnen een week niet alledaags klassiek repertoire leerden en vervolgens deze liederen in een theatrale setting uitvoerden.

Dansproject o.l.v. Ramona Suresh

In deze samenwerking van Nederlandse en Duitse jonge dansers stond – 30 jaar na de val van de muur – het thema vluchten centraal. Zittend aan het water van de IJssel kon het publiek van verre de lange weg van deze groep volgen. Zo vindingrijk mogelijk moest deze groep uit het zicht van de bewaking blijven. Als het hen lukt over het water te raken, staan ze op het einde onwennig oog in oog met de toeschouwers. Ramona Suresh woont in Bremen en speelt zowel in het staatstheater als op buitentheaterfestivals.

Neo-fanfare 9×13 (NL)

Deze professionele musici lieten zich inspireren door de film ‘The grand Boedapest’ Hotel van Wes Anderson. Een fanfare zoals je die nog nooit zag. Speciaal gecomponeerde muziek en geregisseerd door Leopold Witte. Een bewegend decor waar het publiek rondom zit. Dit concert voelde als een avontuurlijke reis.

Slagman producties (NL)

In de voorstelling Pop Up doken twee mannen in een kist en kwamen op de gekste momenten en outfits weer tevoorschijn. Het was een zeer vermakelijke maar ook af en toe gemene poppenkast. Deze mannen spaarden elkaar niet en juist dat leidde tot herkenbare gênante momenten. Wel geschikt voor alle leeftijden overigens!

Theaterproject o.l.v. Norbert Busschers

In de toenmalige DDR vormden moestuintjes een belangrijke verworvenheid die door de regering geschonken werd om de niet al te verwende burger wat variatie en luxe op tafel te gunnen. Moestuintjes zijn echt de trots van hun gebruikers maar er zijn er ook die langzaam verworden tot een rommeltje waar onder het toeziend oog van diverse kabouters alleen nog maar geluierd en gedronken wordt. In deze voorstelling zaten twee families naast elkaar die heel andere ideeën hebben over het nuttig maken van hun landje.

Norbert Busschers is voormalig artistiek leider van Theater Gajes en speelde op buitenfestivals door heel Europa.

Heinz Baut

Georg Trabet uit Zwitserland met de act Heinz Baut. Georg Traber heeft 47 bamboestokken van drie meter en een rol koord in zijn rugzak zitten. Van op de grond bouwt hij zichzelf een meter of tien de hoogte in. Achter Het Koelhuis klauterde hij behendig in en uit zijn constructie, slechts af en toe stoppend om rustig een appel te eten.

Waar?

 

De centrale locatie was ook in 2019 Het Koelhuis,

Coenensparkstraat 1, Zutphen.

 

Hirondelles (NL)

Modern circus rondom een poffertjeskraam. Op een terras probeerde een jonge ondernemer nieuw leven te blazen in een ouderwetse attractie. Zijn personeel liep zich het vuur uit de sloffen en ze kunnen wel wat meer waardering gebruiken. Hirondelles combineert (lucht)acrobatiek, jongleren en een likje vuurshow.

 

Avondprogramma in Het Koelhuis

 

Vrijdag 20 september  (de openingsavond is gratis te bezoeken!)

16.00 | Sunset Café

20.00 | Officiële opening door Zirkus Morsa

21.00 | De band ‘Cinema’: meeslepende filmische liedjes met/zonder woorden. Piano, viool, cello en verrassende samenzang

22.00 | Korte vuurshow door Hirondelles

22.30 | Nachtconcert met accordeon virtuoos Oleg Lysenko

 

Zaterdag 21 september

12.30 | Koelhuis open en diverse voorstellingen

20.00 | pop-up optredens

21.00 | De band ‘Zorita’: mix van blazers, gitaren, orgel, drums en viool. De catchy songs met de rauwe stem van Carlos Zorita Diaz creëren een unieke sound!

22.30 | Nachtconcert met accordeon virtuoos Oleg Lysenko

Oleg Lysenko