Spring naar inhoud

Zang: The welcoming project

Vrouwen heten het publiek fluisterend welkom en geven in allerlei talen aan dat het veilig is en dat op deze plek niets te vrezen is. Een cello klinkt vanuit een aangrenzende ruimte en na een tijdje beginnen de vrouwen vanuit fluisteren meerstemmig te zingen. Melancholische klanken vullen de ruimte. Zacht klinkt een accordeon.

De voorstelling roept allerlei associaties op, variërend van de hemel tot en met de kerker. Een veilige ruimte waar je kunt schuilen tot een plek waar je nooit meer uitkomt.

Inga Schneider - vocale begeleiding
Inga Schneider begon haar studie aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover met de hoofdvakken viool en zang. Zij studeerde daarna cum laude af aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Zij zong in opera’s van Mozart, in Purcell’s Dido and Aeneas, in mini-opera's van Milhaud en in diverse kinder- en jeugdopera’s geproduceerd door Buffo Operamakers. Verder zong zij als soliste in veel Bachcantates, de Hohe Messe en in vele oratoria.

Ze was soliste op verschillende internationale festivals en deed vele concerten in heel Europa met het repertoire van Hildegard von Bingen en Anna von Coelln.

Sinds 2000 is zij als mezzo-sopraan verbonden aan het Kamerkoor Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. In 2011 sloot ze zich aan bij Vocalconsort Berlin.

LinkedIn

Juul Beerda - accordeonist
Juul speelt al vanaf zijn negende accordeon. In 1996 studeerde hij af bij Henny Vels aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf 2009 is hij fulltime uitvoerend muzikant en inmiddels heeft hij honderden optredens, concerten en voorstellingen achter de rug.

Hij speelde in verschillende bands en orkesten en is met regelmaat te zien op binnen- en buitenlandse festivals zoals Oerol, Deventer op Stelten, Karavaan en Husker Bern. Juul is de vaste begeleider van Kees Posthumus Vertelt en speelt met de Kom Van Dat Dak Af band kindervoorstellingen in Nederlandse theaters.

Juul Beerda


terug naar programma