Spring naar inhoud

Zangproject o.l.v. Inga Schneider

Op het eerste Oeverloos festival in 2017 was het klassieke en theatrale zangproject onder leiding van Inga Schneider een van de meest besproken ervaringen.

Alle reden haar voor dit jaar terug te vragen. Inga zingt mee en begeleidt zangers in Capella Amsterdam; een professioneel koor dat in 2016 door de New York Times werd onderscheiden als de beste klassieke kooropname ter wereld.

Er wordt in Zutphen gewerkt met (gevorderde) amateurzangers die binnen een week niet alledaags klassiek repertoire leren en vervolgens deze liederen in een theatrale setting uitvoeren. Inga verricht wonderen door deze groep tot grote hoogte in emotionaliteit en samenzang op te stuwen. Het koor wordt begeleidt door twee professionele musici. Juul Beerda op accordeon en Fleur Dikken op cello. Er is nog een mogelijkheid om je op te geven voor dit koor.

Inga Schneider - vocale begeleiding
Inga Schneider begon haar studie aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover met de hoofdvakken viool en zang. Zij studeerde daarna cum laude af aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Zij zong in opera’s van Mozart, in Purcell’s Dido and Aeneas, in mini-opera's van Milhaud en in diverse kinder- en jeugdopera’s geproduceerd door Buffo Operamakers. Verder zong zij als soliste in veel Bachcantates, de Hohe Messe en in vele oratoria.

Ze was soliste op verschillende internationale festivals en deed vele concerten in heel Europa met het repertoire van Hildegard von Bingen en Anna von Coelln.

Sinds 2000 is zij als mezzo-sopraan verbonden aan het Kamerkoor Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. In 2011 sloot ze zich aan bij Vocalconsort Berlin.

LinkedIn

Juul Beerda - accordeonist
Juul speelt al vanaf zijn negende accordeon. In 1996 studeerde hij af bij Henny Vels aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf 2009 is hij fulltime uitvoerend muzikant en inmiddels heeft hij honderden optredens, concerten en voorstellingen achter de rug.

Hij speelde in verschillende bands en orkesten en is met regelmaat te zien op binnen- en buitenlandse festivals zoals Oerol, Deventer op Stelten, Karavaan en Husker Bern. Juul is de vaste begeleider van Kees Posthumus Vertelt en speelt met de Kom Van Dat Dak Af band kindervoorstellingen in Nederlandse theaters.

Juul Beerda


terug naar programma